Verksamhetens vardag

Vi är igång! Många frågar varför jag inte skriver något här. Jo, hemsidan är ju uppgraderad, allt är så fint och nytt! Jag som inte är det minsta intresserad av teknik, dator, osv, HATAR när det är nytt. Normalt skriver jag lite mitt i natten, efter en fölning, men nu när det är så många olika knapptryck, hitan och ditan, måste jag ring och fråga min dotter om hjälp, och hon uppskattar nog inte mina samtal mitt i natten. Nästa Highcruiser föl har kommit. Brun fin hingst med strimbläs. Mamma Daymona har varit jätteduktig! Lite för duktig. Fölis har inte fått vila, då har hon sparkat, upp honom. Då är det lätt hänt att fölis revben går av, och in i lungan. Hade en sån för ett antal år sedan. Utan vila, stasar sig benen, och blir tjocka som lymfangitben, med smärta, och då avlastar fölis, och ja, då har man problem direkt! Både ute och inne, fick jag lägga omkull fölis, som då somnade på typ 15 sekunder, och sedan fick jag sitta bredvid och vakta honom, så han inte blev uppsparkad. 5e dygnet så hade Daymona hittat sin mammaroll i balans. Föl 5 och 6, ett sto efter Trixton och en hingst efter Daley Lovin, har kommit, mammorna hade läst skolboken! Idag, öppnade vi seminstationen, och vi hade 28 ston på första koll. Redan förra veckan skickade vi semin från Quid pro Quo, idag tappades One too Many och Hometown för egna ston. I morgon får jag ringa SWB igen, och fråga varför det inte går att lägga in Hometown på Språngrullan. Jag fick ringa så de släppte ”spärren” på hopphingstarna för några veckor sen. I helgen har jag pratat med kollegor, som fick ringa och be dem släppa spärrar. Märkligt att de då inte släppte alla, kan…

Läs mer

Allt på en gång!

Bruksprovet…… Sista dagen ställdes in på grund av febrig häst på området. Ridprovet görs här hemma den 29 Myrsjös Magica har travat 2 lopp, 2a och i kväll 4a, så duktig hon är! Första fölet, fick tyvärr fölsjuka, och fick tyvärr avlivas. Minerva har tagit det bra. Andra fölet har kommit, en super kille! Tänkte att efter 2 Riksföl, så går det inte att få det bättre, men jo, han är fantastisk! King Andrew, heter han, efter King Louie , stolt mor, är Avelle. Tredje fölet har också kommit, efter 17 egna hingstungar i rad, kom äntligen ett sto! En fin fux, efter Highcruiser, mamma Beyoncé efter Boston. PÅ MÅNDAG KOMMER VÅR NYA HEMSIDA!! MOBILANPASSAD!!

Läs merAllt på en gång!

21-03-03: Första fölet har kommit!

I måndags, den 1 mars, på beräknad dag, kom vår första fölis. En hingst efter Cujo7. Mor, är en inköpt King Louie dotter, Minerva, 4 år nu, och först föderska. Fölis är stor, väldigt stor, och satt som berget fast! Vi fick dra ordentligt, och nej, hon hade nog inte fått ut den utan hjälp. Minerva, som inte alls förstod vad som hände, låg uppochner, längs väggen och sprattlade, och träffade vattenkoppen flertalet gånger, Den höll, så vi slapp dusch samtidigt. Efter mycket lång tid liggandes, försökte jag få kontakt med henne, hon drog upp frambenet över ögat, så hon slapp se mig. Fölis började försöka ta sig upp, och kom henne nära, och hon tyckte så synd om sig, och märkte inte att han var där. Till slut la hon sig på bröstet, och lyfte huvudet, och såg fölis. Hon tog sig an honom direkt……. Hela natten gick till att lyfta, och styra honom åt juvret. Han provade ett par gånger, vilket inte gick, och då gav han upp. Jag uppfattar att ston har mer vilja, och nu fick jag mer vatten på min kvarn. Vid 13 timmars ålder, reste han sig, och diade utan inblandning av människor.

Läs mer21-03-03: Första fölet har kommit!

21-02-22: Förändringar på G

Hemsidan….. Faktist på väg att bli mobil anpassad. Vilket gör att vi ligger lite lågt med uppdateringar. Hoppas ni står ut. Vilka hingstar som är klara, står på allra första sidan. Det är ett helt gäng till på ingång!! Mer info och bilder, kommer givetvis!! Kurserna har kommit igång. Max 5-6 deltagare. Beror på ”sällskapet”, kommer de från samma bil, kan de ju sitta nära varandra.

Läs mer21-02-22: Förändringar på G

21-02-05: EU Station

Då vi har sådan efterfrågan av ”icke boende i Sverige ston”, så har vi nu ansökt om att bli EU station, vi har ju också tänkt oss för, när vi byggt, för att ha det i åtanke. Danmark, Norge, och Slovenien har visat intresse, så, nu kör vi!!

Läs mer21-02-05: EU Station