Information

Vid AI och TAI gäller dagarna måndag, onsdag och fredag förmiddag, då vi har seminveterinär på plats. Vid FAI och ET rättar vi oss efter stoet.

Vid frågor eller funderingar kontaktas Anita Rostner på telefon 070 – 476 9873. EJ via mail!

Sedan 2008 bedriver vi seminstation och tar emot alla raser av ston för insemination.

Hingstarna tappas från mars, och så länge det behövs!

Från 3 april till och med 1 September är Myrsjö en mottagarstation för transporterad färsk sperma från alla raser. För skick, öppnar vi den 14 mars.

För dig som har halvblod, gå in på  www.sprangrulla.se  och anmäl dig. Om du behöver hjälp, ring gärna! För övriga raser så som ex. varmblod, kallblod, frieser, island etc… skicka gärna ett mail med stoets namn samt registreringsnummer, vald hingst och aktuella faktureringsuppgifter.

Vi börjar oftast kl 7.30, och tar stona i den ordning hingsthållarna har sin ”sista tid att ringa”.

Seminlådor kommer från hela Sverige med den nya slingan, tisdag, torsdag och lördag morgon, och det är oavsett färg på dagen! Hem till oss på gården.

Vårt team

Seminveterinär är Gonzalo Ortiz Centeno och finns på plats måndagar, onsdagar och fredagar och oftare om det behövs, ex vis vid fryst semin, och ET. Gonza har vi hos oss 3-7 dar i veckan, det bestäms faktiskt av seminstona, då vi nu har fryst, och sen 2020 även har Embryo Transfer, så de är honom som vi diskuterar mycket med när det gäller fölningar/fölungarna. Vi tar hjälp av Gonza även till röntgen av unghästarna.

Vi tar även hjälp av veterinär Anneli Åman, som kommer nästan varje vecka. Hon hjälper oss med vaccinationer, kastreringar, tänder, akuta ärenden, avlivningar och för rådgivning.

Vi har tre hovslagare

  • Robin Östlund korrigerar föl tillsammans med veterinär Anneli och skor de få ston som behöver som är uppstallade på gården. Han kommer varannan vecka.
  • Elin Landing när det blir extra mycket.
  • Jonathan Medin är ombud för Folksam och besiktar både våra och kunders föl som ska försäkras, vartefter de föds. Ombud för Agria är Jennie Torstensson och Tobias Hansson.

Ston som är födda på Myrsjö, som vi är uppfödare till, även när de är sålda, har gratis stationsavgift.