Om oss

Myrsjö gård drivs av Anita Rostner.

Myrsjö gård var från början ett lantbruk med mjölkkor som avvecklades våren 2011, sen dess är det hästar för hela slanten!

På Myrsjö gård föder vi upp travare och svenska halvblod av mycket hög kvalitet. 2008 var vi faktiskt lite extra stolta, vi hade inte bara fött upp årets bästa treåriga dressyrhäst, utan även årets snabbaste treåriga svenska sto bland kallblodstravarna.

Vi har visat 38 föl, på FölRiks sen vi började 2003. Vi har fått placeringarna i Riksföl: 1:a, (4ggr) 2:a, (2ggr) & 3:a.

Våra uppfödningar har varit på Breeders i Flyinge 20 gånger! Våra travare har startat Kriteriet 2 gånger! Derbyt 2 gånger! (2:a, 5.a, 5:a)

Vi tror förstås inte att detta är någon slump, i avelsarbetet räcker det inte att bara hitta bästa tänkbara genetiska kombination, hästarna måste också får rätt start i livet. Därför lägger vi mycket stor vikt vid rätt foder, omsorg och hantering för att ge våra uppfödningar (& inackorderingar) de allra bästa förutsättningarna att bli hållbara och framgångsrika sporthästar.

Historia

Sedan 2008  bedriver vi även seminstation och tar emot alla raser, av ston för insemination. 2012 började vi tappa hingstar.

Hösten 2013 köpte vi Highcruiser, vår första egna hingst. 2014 köpte vi en till, den tredje kom 2018, sen har det rullat på!

Inackordering

Vi tar även emot avelsston för helinackordering. Vi har stora fölboxar med kamera övervakning, och magneter.

Nu har vi byggt ut, nu finns det 32 fölboxar! Totalt 48 boxar.  Vi har 4 olika stallar, och 2 lösdrifter, allt för att passa olika hästar.

På Myrsjö går hästarna i flera grupper. ”Lösdriftshagen” har givetvis ligghall. De har alla fri tillgång på grovfoder ute i foderhäckar, oavsett vilken hage de tillhör. Dräktiga ston och föl sover inne även sommarmånaderna. Vi anser att stona behöver ha några timmars vila, då de kan slappna av helt, speciellt förstföderskor. Hela tiden vill vi kontrollera benställningen på fölen, som fort kan ändras!

Sällan täcker betet näringsbehovet till stona, så vi anser att vi får stå ut med mockningen, om vi ska få fram det bästa.

Vi värnar om att fölen ska vara redo när det är dags för dem att lämna oss för att åka till sina nya ägare. Vi vill att våra föl ska vara trygga och välhanterade individer. När fölen lämnar Myrsjö är de självklart visade på fölmönstring och med färdiga pass.

Det här med verkning, avmaskning, och vaccinationer är så självklart, att det inte behöver nämnas.