2008

081203

Vi har ett nytt avelssto

Faminda är 18 år, 163 cm,  B-premierad e. Vivaldi – Bradin – Favorit. Hon och kommer från Maria Winberg på Stuteri MW.

Faminda har lämnat fölchampionatsvinnare, hennes sämsta föl hade 48 poäng på fölmönstringen.

Nymphaea har åkt till Evelina Johannisson och ska gå i hennes lösdrift ett tag som sällskap till My Princess.

081120

Myrsjös Magi avbröt i Momarken

Tyvärr fick Myrsjö Magi avbryta loppet i Momarken, redan på startsträckan var hon halt. Efter koll på Mälarkliniken har vi fått beskedet att Magi har en fraktur i ett bakknä. Hon får två månaders vila sen hoppas vi ha henne på banan igen.

081115

Myrsjös Magi ska tävla i Norge igen

Den artonde november åker Myrsjö Magi till Momarken i Norge för att kvala till Norska Oaks, hjälp oss att hålla tummarna för henne!

081031

Wild Wilma åter i träning

Wilma är nu hos Evelina Johannisson i Surahammar på fortsatt utbildning.

Hon ska vara i träning fram till maj, därefter avgör vi om Wilmas mun fungerar så att hon kan fortsätta som tävlingshäst. Annars får hon komma hem igen och bli avelssto på heltid. Hon åkte 31 okt. Henry tyckte det var helt ok att ty sig till mormor istället.

081025

En nykomling på Myrsjö

Vi har fått en ny inackordering på Myrsjö Gård, Cameron e. Camaro M u. Cemona ue. Lemon. Cameron är född 2007 och ägs av Ulrika Lindstedt i Solna.

081019

My Princess vann på på Flyinge!

Det var idel lovord från domarna när My Princess e. His Highness u. Nymphaea, vann årets Avel- och Sportchampionat på Flyinge. Domarna berömde hennes gångarter, samarbetsvilja och ridbarhet och sade att hon gick precis som en treåring ska göra. De berömde även ryttaren Evelina Johannissons insats. My Princess har i och med detta visat att hon inte bara är årets bästa treåriga sto utan Sveriges bästa treåriga dressyrhäst.

Läs mer här:

Resultatlistan

Artikel i Eurodressage

Johan Iverssons blogg

081017

My Princess i final på Flyinge

Med Evelina Johannisson i sadeln, har My Princess som enda sto gått till final i Svenskt Avel och Sportchampionat på Flyinge. My Princess är tre år e. His Highness u.Nymphaea. Tidigare i år tog hon hem Kungakannan på Strömsholm.

080913

Rainbow delad fyra på fölriks

Rainbow kom på delad fjärdeplats vid helgens fölriks på Strömsholm. My Princess blev gångartstrea på Mälarchampionatet.

080824

Myrsjös Magi bästa svenska treåriga kallblodstravare

Myrsjös Magi sprang in på en andra plats vid årets stokriterie för 3-åriga kalblodstravare på Dannerotravet. Vinnaren var från Norge och Magi blev alltså bästa svenska häst. Magi sprang på 1.31,9, vilket innebar en rejäl förbättring av hennes rekord. Prissumman var 62.500 kronor.

080816

Rainbow kvalificerad till fölriks

Myrsjös fölungar har nu visats på fölmönstring och samtliga blev klass 1. Rainbow e. Rambo u. Nymphaea blev bästa fölunge på Säva 15 augusti med 997878=48 poäng och är nu anmäld till fölriks på Strömsholm 13 september. Henry Wild e. Highcruiser u. Wild Wilma fick 888777=45 poäng, Lucky Miracle e. Lucky Point u. Mira fick 887977=46 poäng.

Nymphaea är nu A-premierad och Wild Wilma AB premierades.

080813

Kallblodstravaren Myrsjös Magi kvalade till Stokriteriet

Myrsjös Magi gjorde ett suveränt lopp på Skellefteåtravet den 12e augusti, där hon sprang in på en andraplats. En prestation som innebär att hon nu har kvalificerat sig till Stokriteriet på Dannero travbana i Kramfors söndag 24 augusti.

080608

My Princess tog hem Kungakannan

My Princess e. His Highness u. Nymphaea som fick 50 poäng på treårstestet, har nu utsetts till Sveriges bästa 3-årssto. Den 8 juni vann My Princess Kungakannan på Strömsholm, med en mycket rörd Evelina Johannisson i sadeln.  Princessan är nu anmäld till Mälarchampionatet på Strömsholm 13 september och till Avelschampionatet på Flyinge i oktober.

My Princess är nu dräktig med Rambo.