Anita kom till Myrsjö och Anders Palmer 2000, då var det mjölkkor och arrendegård. Anita är utbildad seminör på gris, kor och häst, så steget till att öppna seminstation 2008 var inte så långt. 2012 börjades de tappa hingstar, fram till 2024 har det varit dryga 50 hingstar. Mars 2022 flyttade Anders och sedan dess drivs gården av Anita.
På Myrsjö gård föder vi upp travare och halvblod av mycket hög kvalitet. 2008 var vi faktiskt lite extra stolta, vi hade inte bara fött upp årets bästa treåriga dressyrhäst, utan även årets snabbaste treåriga svenska sto bland kallblodstravarna.
Vi har visat 51 föl, på FölRiks sen vi började 2003. Vi har vunnit 5 gånger.
Våra uppfödningar har varit på Breeders i Flyinge 22 gånger!
Våra travare har startat Kriteriet 2 gånger! Derbyt 2 gånger! (2:a, 5.a, 5:a)
Vi tror förstås inte att detta är någon slump, i avelsarbetet räcker det inte att bara hitta bästa tänkbara genetiska kombination, hästarna måste också får rätt start i livet. Därför lägger vi mycket stor vikt vid rätt foder, omsorg och hantering för att ge våra uppfödningar (& inackorderingar) de allra bästa förutsättningarna att bli hållbara och framgångsrika sporthästar.
Inackordering
Vi tar även emot avelsston för helinackordering. Vi har stora fölboxar med kamera övervakning, och magneter.
Vi har totalt 50 boxar i 4 olika stallar, och 2 lösdrifter, allt för att passa olika hästar.
På Myrsjö går hästarna i flera grupper. ”Lösdriftshagen” har givetvis ligghall. De har alla fri tillgång på grovfoder ute i foderhäckar, oavsett vilken hage de tillhör. Dräktiga ston och föl sover inne även sommarmånaderna. Vi anser att stona behöver ha några timmars vila, då de kan slappna av helt, speciellt förstföderskor. Hela tiden vill vi kontrollera benställningen på fölen, som fort kan ändras!
Sällan täcker betet näringsbehovet till stona, så vi anser att vi får stå ut med mockningen, om vi ska få fram det bästa.
Vi värnar om att fölen ska vara redo när det är dags för dem att lämna oss för att åka till sina nya ägare. Vi vill att våra föl ska vara trygga och välhanterade individer. När fölen lämnar Myrsjö är de självklart visade på fölmönstring och med färdiga pass.
Det här med verkning, avmaskning, och vaccinationer är så självklart, att det inte behöver nämnas.