Q:s A Kind Of Magic 9533

AccepteradWFFS negativSWB
Född: 2014175 cmBrun
e: Durrantu: Quanteraue: Quaterman – Phantomic xx

Uppfödare och ägare: Emma Nahlbom

Placerade sig på en 10e plats i finalen av Breeders Trophy 2020 samt har placeringar i både 130 och 135 i Tyskland.

Magic är en hingst med ett väldigt trevligt temperament! Han är alltid glad och positiv, social, snäll och okomplicerad i all hantering. I ridningen är han, precis som sin mor, mycket arbetsvillig och lättlärd. Känslig för hjälperna och vill alltid göra rätt, en häst som är rolig att rida varje dag! Han rör sig avspänt och vägvinnande med en reglerbar rund galopp. Hoppar gör han med mycket kraft och har stort scoope. Han är försiktig men fortfarande modig och vill vara felfri.

Fadern Durrant vann sitt hingstprov och utsågs till champion när han godkändes i KWPN 2011. Han såldes redan tidigt till USA där han har tävlat upp till svår 145 hoppning. Hans relativt få avkommor har redan börjat visa sig väl på tävlingsbanorna. Bl.a. har han lämnat Daytona S.E som deltagit vid unghäst-VM och placerat sig i Breeders Trophy finalen som femåring där han erhöll den högsta poängen (9-9) av testryttaren Jeroen Dubbeldam. Hans far Warrant har tävlat upp till 5*160 hoppning med flera olika ryttare och lämnat flertalet avkommer som tävlar upp till 160 hoppning.

Qs A Kind of Magics mor Quantera utsågs till premieföl i Brandenburg och har tävlat upp till 130 hoopning, tyvärr fick hon endast en kort tävlingskarriär till följd av ett trauma hon fick som ung. Hon själv hoppade med mycket elasticitet och stort mod, hon älskade verkligen att tävla och träna. Hennes arbetsvilja och lätthet att lära har hon förärvt väl till sina avkommor.

Lillasyster Qs Now I’m Here, född 2016, placerades på 5e plats på Eklunda Open, och har därefter själv fått föl.

Quantera är e. Quaterman I som själv tävlat Grand prix dressyr och bl.a. lämnat den inom dressyren förvärvningssäkra hingsten Quaterback. Qutareman är själv efter grand prix hingsten Quando-Quando vars far är den välkända multitalangen Quattro B. Quando-Quando är i sin tur bl.a. morfar till Burberry 9 e. Balou du Rouet som är godkänd i OS, BERL-BRAND, OLDBG & RHEIN samt tävlat internationell 155 hoppning.

Quanteras morfar är fullblodshingsten Phantomic xx, vilken har den extraordinära trippel crown vinnaren Secretariat xx i tredje led. Phantomic xx har förärvt sig väl i ridhästavel där han bl.a. är far till William Fox-Pits flerfaldiga mästerskapshäst Chilli Morning även han godkänd i SHBGB. Som avslutning på deras karriär tog de ett individuellt brons på OS i Rio 2016.


Prislista 2021:

  • Språng 3000 + moms
  • Dräktig 90 dygn 6000 + moms