Filkes Red Fury 9531

AccepteradWFFS negativSWB
Född: 2016166 cmFux
e: Red Hot Chilli u: Pie Molise ue: Feliciano – Nebbiolo xx

Uppfödare och ägare: Maria Jurestam

För mer information om hingsten samt eventuell rabatt på 90 dygns avgiften (till meriterande ston) kontakta hingstens ägare Maria Jurestam på telefon 0704182584.

Filkes Red Fury fick 83,3% på fölvisning med 8-8,5-9 på gångarter. Han blev rekommenderad vidare på rådgivande hingstbedömning, både som ett och tvååring och blev sedan godkänd på bruksprov 2021 med exteriörpoäng 8-8-7,5-7-6,5  och 7-6,5-7 på gångarter under ryttare. 6,5 i hoppning (felfri första rundan )sedan fick han 7-7 av testryttarna med omdömet : ärlig, positiv och samarbetsvillig. Dock tyckte domarna att han hade ett svagt avstamp och blandade sina språng. Tyvärr avbröts provet en dag för tidigt och han fick inte hoppa sista dagen.

Fury var med i breedersfinal i fälttävlan som fyraåring och kommer att matchas mot breeders i fälttävlan även som femåring.

Furys bästa egenskap är temperamentet. Han är en otroligt snäll och vänlig häst som alltid säger ”Ja” . Han vill vara till lags i både ridning och hantering och är pigg och känslig för hjälperna utan att vara ”för” känslig. Tror han kan passa bra om man vill avla hållbara fälttävlan- och allroundhästar som är lite lagom känsliga.

Han har en syster med hoppdiplom och en annan syster med gångartsdiplom. Alla hans syskon har haft supertemperament, lugna och trygga men pigga och arbetsvilliga i ridning. En syster är även inkörd.


Prislista 2021:

  • Språng 3000 + moms
  • Dräktig 90 dygn 6000 + moms